Select the search type
 
  • Site
  • Web
Search
English   Srpski  Početna strana > Arhiva vesti > Predavanje u Šabačkoj gimnaziji

PREDAVANJE U ŠABAČKOJ GIMNAZIJI TREĆEG DANA ENN


Aktivnosti u okviru Evropske nedelje novca nastavljene su i 14. marta 2018. godine, kada su predstavnici Udruženja banaka Srbije održali predavanje učenicima Šabačke gimnazije o značaju upravljanja ličnim finansijama.

„Kada kažemo finansijska pismenost, mislimo na poznavanje karakteristika osnovnih ekonomskih pojmova, rizika finansijskih proizvoda, kao i na posedovanje veština da donosimo samostalne finansijske odluke koje će biti održive ne samo za nas kao pojedinca, već i za našu porodicu“, izjavila je tom prilikom dr Slađana Sredojević, specijalni savetnik UBS za međunarodnu saradnju, finansijska tržišta i edukaciju, i rukovodilac Centra za bankarsku obuku UBS.

Predavanju je prisustvovao i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, koji je istakao da je edukacija mladih veoma važan posao kome se treba posvetiti, a ceo događaj bio je odlično medijski ispraćen.

To je ujedno bila i prilika da se najavi Evropski kviz novca za koji se iz Šabačke gimnazije prijavilo jedno odeljenje, i to filološkog smera. U nacionalnom krugu ovog takmičenja, 16. marta 2018. godine, u poznavanju finansijskih pojmova nadmetaće se učenici ukupno 77 odeljenja osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola iz cele Srbije.

Register   |  Login