Select the search type
 
  • Site
  • Web
Search
English   Srpski  Početna strana > Arhiva vesti > BankMark 2018

PRVO BANKMARK SAVETOVANJE OSTVARILO ZAPAŽEN USPEH


Prvo BankMark savetovanje pod nazivom BankMark 2018 - Marketing u bankama, održano 27-28. septembra u organizaciji Udruženja banaka Srbije, okupilo je brojne marketinške stručnjake iz banaka i vodećih marketinških agencija na tržištu. Među predavačima i panelistima našli su se eminentni stručnjaci na liderskim pozicijama, prvenstveno iz sveta marketinga, korporativnih komunikacija, ali i digitalnog sektora, s obzirom na sve izraženije preplitanje ovih segmenata u doba digitalizacije bankarskih usluga.

Savetovanje je otvorila dr Zlata Lukić, specijalista za marketing i informisanje UBS, nakon čega je „Jednom pričom o dinaru“, kao i svojom impresivnom zbirkom novčića, novčanica i akcija, dr Veroljub Dugalić, generalni sekretar UBS, zainteresovao publiku za istoriju našeg novca.

Radni deo započet je segmentom o regulativi, sa fokusom na Zakon o oglašavanju i Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga, o čemu su prezentaciju održali Vanda Kučera, direktorka sektora za korporativna pitanja, I&F McCann Group, Miloš Stojković iz advokatske kancelarije Živković Samardžić i Aleksandra Kosanović Strižak, direktorka sektora marketinga i komunikacija Erste banke a.d. Novi Sad.

Prvi od dva panela na savetovanju bio je posvećen iskustvima o digitalnom oglašavanju banaka sa ciljem da ukaže na to šta su prednosti, a šta nedostaci ovakvog oglašavanja, ali i podstakne diskusiju o rezultatima merenja efikasnosti oglašavanja putem digitalnih kanala. U panelu su učestvovali: Ivan Vuksanović, rukovodilac službe za marketing bankarskih proizvoda i usluga stanovništvu, Eurobank a.d. Beograd, Nebojša Petković, specijalista za digitalni marketing i oglašavanje, Societe Generale banka a.d. Beograd, Danica Milosavljević, menadžer za digitalne i marketinške komunikacije, Telenor banka a.d. Beograd i Aleksandar Nikolić, direktor digitalnog sektora, Communis.

Do kraja dana učesnici su imali priliku da odslušaju još tri kvalitetna predavanja: Milica Stefanović, specijalista proizvoda kompanije Saga d.o.o, predstavila je razloge zbog kojih korisnici vole četbotove, Vedran Ivanković, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke a.d. Beograd, govorio je o rebrendiranju i strategiji korporativnih komunikacija u kontekstu digitalne transformacije bankarskih proizvoda, dok je Vladimir Krneta, direktor sektora za nove bankarske tehnologije i digitalno bankarstvo Komercijalne banke a.d. Beograd, izložio koncept integrisanog elektronskog bankarstva na eCommerce-u.

Drugi dan savetovanja otvorila je Danka Trbojević, izvršna direktorka IAB Serbia, prezentacijom na temu kako izgraditi odnos sa potrošačima u digitalnom svetu, nakon čega je dr Nataša Krstić, vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, prezentovala rezultate izuzetnog istraživanja o faktorima za rangiranje vebsajtova banaka na pretraživaču i tehnikama optimizacije. Ovaj segment zaokružila je prezentacija o korišćenju društvenih mreža u prodaji bankarskih usluga Ivana Rečevića, MarTech & Analytics konsultanta. U panelu pod nazivom „Kreativnost u osmišljavanju marketinških kampanja“, koji je moderirala Ivana Ostojić, direktorka sektora za marketing mts Banke a.d. Beograd, učestvovali su predstavnici vodećih marketinških agencija: Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka, McCann, Predrag Simić, kreativni direktor, Leo Burnett, Rade Tričković, generalni direktor, HTTPool i Srđan Erceg, generalni direktor, Huge Media, kao i Ljubiša Egelja, izvršni direktor sektora za marketing Societe Generale banke a.d. Beograd. Završni segment, posvećen istraživanju tržišta, obuhvatio je prezentacije o tome kako ugoditi današnjem klijentu u tehnološko (ne)vreme Gorana Tintora, direktora za razvoj poslovanja, Data Do, odnosno generacijskim podelama potrošača u Srbiji Snežane Savić, direktorke sektora za razvoj poslovanja, Ipsos.

Po završetku savetovanja, koje je proteklo u znaku izuzetno kvalitetnog programa i dinamične diskusije, zaključeno je da BankMark ima veliki potencijal kao platforma za unapređenje struke kroz razmenu relevantnih znanja i iskustava na nivou bankarskog sektora, a Udruženje banaka Srbije pobralo je sve pohvale za još jednu odličnu inicijativu koja, svi su izgledi, preti da preraste u mesto tradicionalnog okupljanja marketinških stručnjaka.

Register   |  Login