English   Srpski  Početna strana > Arhiva vesti > Sajam knjiga

USPEŠNA PROMOCIJA IZDAVAČKE DELATNOSTI UBS NA SAJMU KNJIGA

Iako je izdavaštvo jedna od tradicionalnih delatnosti Udruženja banaka Srbije, ono se po prvi put predstavilo u ovoj ulozi i čitalačkoj publici na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, održanom od 21. do 28. oktobra ove godine. Tom prilikom, posetiocima je predstavljeno najnovije izdanje: Progres i konfuzija - Stanje makroekonomske politike (2018), urednika Olivijea Blanšara, Raghurama Radžana, Keneta Rogofa i Lorensa H. Samersa, ali i ostala izdanja UBS, prvenstveno prevodi kapitalnih dela u oblasti ekonomije, finansija i bankarstva, kao i dela eminentnih domaćih autora (spisak izdanja UBS možete pogledati ovde).

Značajan segment izdavačke aktivnosti Udruženja banaka Srbije svakako je i časopis Bankarstvo koji u kontinuitetu izlazi od 1971. godine i predstavlja izvor referentne literature namenjene zaposlenima u finansijskim institucijama i privredi. Obrađuje aktuelne teme iz bankarstva i finansija i nalazi se na listi naučnih časopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u kategoriji M51 (vodeći časopis od nacionalnog značaja). Štand UBS su tokom Sajma knjiga posetili članovi Redakcionog odbora i Izdavačkog saveta časopisa, ali i profesori sa ekonomskih i srodnih fakulteta i instituta zainteresovani za buduću saradnju. Među posetiocima se našao i veliki broj studenata bankarstva i ekonomije kojima izdanja UBS služe kao vredni udžbenici tokom školovanja.

Svih osam dana sajma na štandu Udruženja banaka Srbije protekli su u pozitivnoj atmosferi, a inicijativu su svesrdno podržali svi zaposleni, na čelu sa prof. dr Veroljubom Dugalićem, generalnim sekretarom UBS, čija je impresivna kolekcija akcija i obveznica naročito privlačila pažnju posetilaca.