English   Srpski  Početna strana > Arhiva vesti > Poseta UBS

AMERIČKI STUDENTI U POSETI UDRUŽENJU BANAKA SRBIJE

Studenti fakulteta HACC (Central Pennsylvania’s Community College) bili su 15. maja gosti Udruženja banaka Srbije. Do ovog susreta došlo je na inicijativu profesora ovog fakulteta, Mihajla Balića i Roberta MekLina (Robert McLean), koji su organizovali studijsko putovanje pod nazivom „Studije u inostranstvu - Principi mikroekonomije“ (Study Abroad – Principles of Microeconomics), kako bi omogućili svojim studentima da upoznaju različite kulture i načine funkcionisanja ekonomskih institucija u drugačijem okruženju.

O aktivnostima Udruženja banaka Srbije, bankarskom sektoru i privredi Srbije, studentima su govorili Vladimir Vasić, generalni sekretar UBS, dr Slađana Sredojević, specijalista za međunarodnu saradnju, finansijska tržišta i finansijsku edukaciju, i dr Predrag Ćatić, specijalista za pravna pitanja. Oni su potom odgovarali na brojna pitanja radoznalih studenata. Dr Milan Brković, rukovodilac Kreditnog biroa UBS, održao je kratku prezentaciju o radu Kreditnog biroa, koja je takođe izazvala veliku pažnju američkih studenata.

Tokom posete Srbiji, studenti su sa svojim profesorima posetili i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, Američku privrednu komoru, Srpsku asocijaciju menadžera, i druge značajne institucije.