English   Srpski  Početna strana > Arhiva vesti > Konferencija

UDRUŽENJE BANAKA SRBIJE NA KONFERENCIJI O DIGITALNOM BANKARSTVU

Udruženje banaka Srbije učestvovalo je na konferenciji „Digitalno bankarstvo“ koja je 20. maja održana u Beogradu, u organizaciji Adria Media Group.

Konferencija, koju su uvodnim obraćanjem otvorili ministar finansija u Vladi Srbije, Siniša Mali, i viceguvernerka Narodne banke Srbije, Dragana Stanić, posvećena je trendu digitalizacije koji postaje jedan od ključnih pravaca razvoja modernog bankarstva, kao i pitanju koliko bankarski sektor u Srbiji u ovoj oblasti ide u korak sa svetom.

Udruženje banaka Srbije predstavljao je Srđan Zec, specijalista za informatiku i digitalno bankarstvo UBS, koji je učestovao u panelu pod nazivom „Onboarding u digitalnom bankarstvu“. On je zajedno sa viceguvernerkom Draganom Stanić, direktorom Blinkinga, Milošem Milovanovićem, i profesorom Beogradske bankarske akademije, dr Ismailom Musabegovićem, diskutovao o prednostima digitalizacije bankarskih usluga, stvaranju prostora za pojednostavljivanje i automatizaciju ovih procesa, kao i pratećoj zakonskoj regulativi, a naročito Direktivi o „otvorenom plaćanju“ (PSD2) koja stupa na snagu u septembru ove godine.