English   Srpski  Početna strana > Arhiva vesti > EBTN

UDRUŽENJE BANAKA SRBIJE NA ČELU EBTN-a I U SLEDEĆEM MANDATU

Prošle nedelje, u prostorijama Frankfurtske škole za finansije i menadžment u Frankfurtu, održana je godišnja Skupština Evropske asocijacije za obuku u bankarstvu i finansijskim uslugama iz Brisela (European Association for Training in Banking and Financial Sector Services - EBTN, Brussels), tokom koje je sproveden izbor novog menadžmenta za predstojeći period od 2020. do 2022. godine.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što je naša koleginica dr Slađana Sredojević, rukovodilac Centra za bankarsku obuku Udruženja banaka Srbije, koja trenutno zauzima poziciju potpredsednice EBTN-a, tom prilikom reizabrana i ohrabrena većinom glasova članica EBTN-a da nastavi da obavlja misiju i zalaže se za ciljeve EBTN-a u funkciji potpredsednice ove asocijacije i u predstojećem mandatnom periodu. “Podrška kolega članova predstavlja veliku čast za mene i izuzetno mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da nastavim svoj doprinos u ulozi potpredsednice ovako jedinstvene evropske asocijacije koja promoviše standarde u obrazovanju, obuci i profesionalnim kvalifikacijama. Ovakav rezultat glasanja članica ujedno predstavlja veliko priznanje za Centar za bankarsku obuku UBS i Udruženje banaka Srbije, i izuzetno je važan za bankarski sektor, a samim tim i za ekonomiju Srbije u celini“, izjavila je ovim povodom dr Sredojević. Ona je takođe naglasila značaj zajedničkih inicijativa i aktivnosti koje su planirane u okviru ove institucije za predstojeći period.

U novom sazivu Izvršnog odbora EBTN-a, osim Srbije, našli su se i predstavnici Nemačke, na poziciji predsednika, zatim Italije, Malte i Mađarske.