English   Srpski  Početna strana > Arhiva vesti > Saradnja

NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE NA RELACIJI UBS I ADVOKATSKE KANCELARIJE CMS

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Vladimir Vasić, sa saradnicima, posetio je 16.07.2019. godine renomiranu advokatsku kancelariju CMS Reich-Rohrwig Hainz, čime je doneta nova energija u dosadašnju uspešnu saradnju i partnerski odnos ove dve institucije. Predmet održanog sastanka bilo je razmatranje mogućih oblika međusobne saradnje kroz negovanje i unapređenje rezultata dosadašnjih iskustava. Polja saradnje koja su se nametnula, na osnovu poslovnog iskustva i specijalnosti obe orgaizacije, obuhvataju pitanja prava konkurencije, medijacije, arbitraže, stečajnog prava, edukacije, razvoja projektnog finansiranja, itd. Na sastanku je bilo reči i o ciljanom uticaju na izmene ragulatornog okvira radi stvaranja bolje osnove za jačanje pravne sigurnosti u pogledu poreskih pitanja, poslova sa inostranstvom i slično, a oblici međusobne saradnje biće otelotvoreni u neposredne akcije već početkom jeseni.