Srđan Zec

Specijalista za informacione tehnologije i digitalno bankarstvo

Srđan je diplomirao IT menadžment u Beogradu. Od 2001. godine radio je kao Microsoft Certified System Engineer i Microsoft Certified Trainer u Microsoft školskom centru CET - Beograd. U Udruženje banaka Srbije prelazi 2007. godine na poziciju rukovodioca IT sektora sa koje vodi brojne projekte razvoja softverskih rešenja za potrebe banaka. Od 2014. godine, sa zvanjem specijalnog savetnika za informatiku i digitalno bankarstvo, radi na poslovima koordinatora stručnih Odbora za digitalno bankarstvo i informatiku pri Udruženju banaka Srbije. Ova pozicija obuhvata sprovođenje inicijativa koje se tiču unapređenja digitalnih kanala komunikacije, kao i razvoja saradnje bankarskog sektora sa ostalim industrijama. Poseduje više od 20 godina iskustva u sektoru informatike i to u oblastima dizajna i implementacije sistemskih i security servisa na Microsoft Windows Server i Azure platformama.

Zalaže se za što veći doprinos bankarstva u digitalizaciji naše zemlje, a razvoj saradnje bankarstva, državnih institucija i fintech industrije vidi kao najvažniji zamajac u tom procesu.

Jedan je od organizatora godišnjeg savetovanja BankInfo, koje je već dugi niz godina tradicionalno mesto okupljanja stručnjaka iz finansijske i IT industrije.