Regionalni skup komplajans savetnika svih industrija

Komplajans

Udruženje banaka Srbije u saradnji sa Evropskim institutom za usklađenost i etiku poslovanja i Privrednom komorom Srbije organizuje regionalni skup komplajans savetnika svih industrija. U organizaciji događaja takođe učestvuju: Udruženje za usklađenost u poslovanju, CODUPO, ICC Hrvatska, Net Consulting doo BIH, kao i niz kolega i stručnjaka za usklađenost i etiku poslovanja iz regiona.

Komplajans, i pored univerzalnosti teme, nameće obavezu  sagledavanja specifičnih problema i upravljanje različitim rizicima koji mogu uticati na usklađenost i etiku poslovanja u zavisnosti od  oblasti poslovanja nekog subjekta, zemlje u kojoj subjekt posluje, ali i od regije u kojoj se nalazi, a to na izvestan način  diktira obavezu da se sveobuhvatno pristupi sagledavanju ove materije u praksi. Upravo usled sličnosti, ali i različitosti koje postoje u raznim industrijama, ali i u samoj regiji, razmenom iskustava možemo  izvući vredna znanja i veštine i unaprediti stanje usklađenosti i etike u našim zemljama, regionu i industriji iz koje dolazimo.

Stoga, skup ima za cilj da se iz više uglova sagleda stanje komplajansa, komplajans profesije i poslovne etike u zemljama regije. Teme koje će biti dominantne na skupu su svakako - status komplajans prakse u regionu/ komplajans sistem upravljanja/negovanje kulture etičke usklađenosti u hibridnom radnom okruženju/uzbunjivanje/GDPR/sveobuhvatni pristup upravljanju komplajans rizikom, ali i druga pitanja koja će se neminovno nametnuti tokom planiranih diskusija. 

Predavači su iskusni stručnjaci za poslove usklađenosti i etike poslovanja iz zemalja regiona. 

Program
Vrh strane
Vrh strane