Odbrani se znanjem

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), kao Nacionalni CERT Republike Srbije, i ove godine obeležava međunarodni mesec informacione bezbednosti kampanjom “Odbrani se znanjem”. 

Mesec informacione bezbednosti obeležava se širom sveta, a u Evropi je prvi put obeležen 2012. godine, kada je osmišljen slogan „Informaciona bezbednost je zajednička odgovornost“ koji je ujedinio države Evrope u borbi protiv sajber pretnji. Od tada, svake godine, kampanja promoviše ne samo sigurnije korišćenje interneta, već se pružaju i obuke u cilju edukacije krajnjih korisnika i suočavanja sa novim izazovima. U 2019. godini je zabeleženo 525 aktivnosti u 36 država, kada se i Republika Srbija pridružila po prvi put.

U cilju podizanja svesti građana o značaju informacione bezbednosti Nacionalni CERT na svojoj internet stranici redovno objavljuje novosti, obaveštenja, preporuke, publikacije i brošure o poželjnim i aktuelnim načinima prevencije od bezbednosnih rizika, kao i aktuelnim rizicima i napadima za  sve ciljne grupe  – građane, privredne subjekte i organe vlasti.

Aktuelna kampanja, između ostalog, obuhvata video sadržaj koji možete pogledati u nastavku i ispratiti na društvenim mrežama.

Crvenkapa
Lozinke
CEO prevare
Back-up
Vrh strane
Vrh strane