Evropska i Svetska nedelja novca

Evropska nedelja novca 2022

Od 2015. god. Evropska bankarska federacija, čija smo pridružena članica, započela je sa obeležavanjem Evropske nedelje novca (EUROPEAN MONEY WEEK) u nedelji marta koja korespondira Globalnoj nedelji novca, kroz niz događaja na nacionalnom i na evropskom nivou, sa ciljem dizanja svesti javnosti o značaju finansijske pismenosti društva i poboljšanja finansijske edukacije za sve ciljne grupe.

Udruženje banaka Srbije se i ove godine, zajedno sa bankama, odazvalo obeležavanju ove manifestacije, kada će biti održano niz radionica, predavanja i brojne aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola i studente univerziteta. Udruženje banaka Srbije, zajedno sa bankama, osmi put organizuje Evropsku nedelju novca u Srbiji, u periodu od 21. do 27. marta. Centralni događaj ove globalne kampanje biće  nacionalno takmičenje Evropskog kviza novca, još jedne inicijative koju sprovodimo sa ciljem finansijskog opismenjavanja učenika uzrasta od 13 do 15 godina, zajedno sa drugim nacionalnim udruženjima banaka u mnogim zemljama Evrope.

Svojim kontinuiranim aktivnostima nastavljamo da pružamo podršku finansijskoj pismenosti i poboljšanju finansijske edukacije sadašnjih i potencijalnih klijenata banaka.

Obeležavanje Evropske nedelje novca predstavlja zajedničku akciju u edukaciji dece, omladine, kao i opšte javnosti. Ova inicijativa nam je pokazatelj koliko je važno obezbediti da mladi ljudi od ranog uzrasta budu finansijski svesni i da postepeno stiču znanja, veštine, stavove neophodne za donošenje zdravih finansijskih odluka i da se osposobe za dobro finansijsko poslovanje.

„Izgradite svoju budućnost, budite pametni u pogledu novca“ je slogan i zvanična tema globalne nedelje novca za 2022. godinu i ukazuje nam na važnost razmišljanja o sopstvenoj budućnosti prilikom donošenja finansijskih odluka.

Hodogram aktivnosti Evropske nedelje novca 2022
Vrh strane
Vrh strane