Onlajn konferencija povodom obeležavanja Evropske nedelje novca 2021

Aktivnosti Evropske nedelje novca 2021

Onlajn konferencija: Značaj edukacije korisnika finansijskih usluga za finansijski sistem i društvo u celini

Udruženje banaka Srbije 26. marta 2021. godine u 12.00 časova održava otvorenu veb konferenciju povodom zatvaranja sedme Evropske nedelje novca.

Udruženju je posebna čast i zadovoljstvo što će se na Konferenciji obratiti i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz čiju podršku po četvrti put uspešno realizujemo Evropski kviz novca. Ujedno ćemo ovom prilikom izdvojiti vreme za osvrt na sam kviz, koji je tradicionalno jedna od najvećih aktivnosti Evropske nedelje novca, te ćemo na Konferenciji proglasiti i pobednika nacionalnog takmičenja Evropskog kviza novca, uz prisustvo njihovih mentora.

Takođe će se na Konferenciji predstaviti svi koji su podržali ovu inicijativu i dali svoj doprinos odredjenim aktivnostima u formi radionica, predavanja i drugim sadržajima, sa ciljem podizanja svesti o finansijskoj pismenosti, uključujući prvenstveno predstavnike banaka, ali i predsednika Zajednice srednjih ekonomskih skola, UNICEF Srbija, Agenciju za osiguranje depozita i UN Women organizaciju.

Zajedničke težnje i ciljevi svih organizacija koje podržavaju Evropsku nedelju novca jestu edukacija mladih, kojima na kreativan i zanimljiv način treba približiti različita znanja o finansijama, zatim edukacija korisnika finansijskih usluga i društva u celini o mogućnostima finansijskog sistema, očuvanje i jačanje poverenja građana u finansijski sistem i kako da donosimo odgovorne finansijske odluke.

U nastavku možete preuzeti agendu konferencije, u kojoj ćete naći otvoren Zoom link putem kojeg se besplatno možete priključiti Konferenciji, kao i kraći prikaz svih aktivnosti koje će se održavati u toku ovogodišnje Evropske nedelje novca.

Vrh strane
Vrh strane