Počinje Evropska nedelja novca 2021

Kategorija: Edukacija 22. mart 2021

Оd ponedeljka, 22. marta 2021. program Evropske nedelje novca, koju organizujemo uz podršku naših banaka biće obeležen mnogobrojnim aktivnostima u formi onlajn radionica, predavanja, interaktivnih sadržaja sa korisnicima na društvenim mrežama i drugim sadržajima, sa ciljem podizanja svesti o značaju finansijske pismenosti i finansijske edukacije korisnika finansijskih usluga - sadašnjih i budućih.

Udruženje banaka Srbije 26. marta 2021. godine u 12.00 časova vas poziva na otvorenu veb konferenciju o značaju Edukacije korisnika finansijskih usluga za finansijski sistem i društvo u celini.

Konferenciju organizujemo povodom obeležavanja Evropske nedelje novca u periodu 22 do 26. marta 2021. godine. Evropska nedelja novca je godišnja inicijativa, usklađena sa Globalnom nedeljom novca, koja se održava sa ciljem jačanja svesti o značaju edukacije u oblasti bankarstva, finansija i ekonomije, usmerena ka sadašnjim i budućim korisnicima finansijskih usluga: mladih, odraslih, specifičnih ciljnih grupa i društva u celini kao ključ uspešne ekonomije.  Od samog njenog iniciranja od strane nacionalnih udruženja banaka okupljenih pod okriljem Evropske bankarske federacije 2015, bankarska industrija širom Evrope je direktno uključena u obezbedjivanje različitih programa edukacije korisnika. Udruženje banaka Srbije je sprovodi svake godine zajedno sa ostalim nacionalnim udruženjima banaka širom Evrope, ove godine sedmi put.

U okviru konferencije ćemo proglasiti i dva najbolje plasirana učesnika nacionalnog nivoa takmičenja u okviru projekta koji sprovodi Udruženje banaka Srbije već četvrtu godinu zaredom - Evropski kviz novca. Učenici će se potom takmičiti u narednom – evropskom nivou takmičenja – koje će biti održano onlajn 20. aprila 2021. i koordinirano od strane Evropske bankarske federacije, Brisel.

Otvaranje Evropske nedelje novca