Udruženje banaka Srbije prisustvovalo osnivačkoj sednici Sekcije za omladinsko preduzetništvo

Kategorija: Vesti 8. jul 2021

Udruženje banaka Srbije je podržalo inicijativu Privredne komore Srbije i prisustvovalo osnivačkoj sednici Sekcije za omladinsko preduzetništvo.

Ova sekcija ima za cilj ekonomsko osnaživanje mladih u Republici Srbiji, umrežavanje mladih iz Srbije i regiona i razmenu primera dobre prakse. U okviru rada ove Sekcije, planira se organizovanje besplatne edukacije iz više oblasti (digitalnog poslovanja, marketinga, finansija, razvoja veština prodaje i pregovaranja, i sl.) u čemu će PKS će sarađivati sa partnerskim institucijama: Majkrosoft, Holandsko-srpska poslovna asocijacija, Rusko-srpska fondacija za kulturu i nasleđe, Fondacija Mozaik, Mikroelektronika, Udruženje banaka Srbije itd. Izražavajući zahvalnost za prepoznavanje i uključivanje UBS u ovaj zajednički poduhvat, predstavnica UBS, dr Slađana Sredojević, istakla je značaj podrške populaciji mladih u sticanju i osnaživanju ličnih veština i znanja, i navela više inicijativa koje UBS sprovodi sa tim ciljem.

Sekcija za omladinsko preduzetništvo će se, pored edukacije, baviti i promocijom omladinskog preduzetništva u obrazovnim institucijama, kako bi se što više mladih, nakon završetka formalnog obrazovanja odlučilo na pokretanje sopstvenog biznisa.