Održano nacionalno takmičenje Evropskog kviza novca 2022. godine

Kategorija: Aktivnosti 27. april 2022

Udruženje banaka Srbije je, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, petu godinu zaredom uspešno realizovalo nacionalno takmičenje Evropskog kviza novca 14. aprila 2022. godine u kome je učestvovalo više stotina učenika, uzrasta od 13 do 15 godina iz škola širom Srbije.

Učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola iz BEOGRADA, NOVOG SADA, NIŠA KRAGUJEVCA, SUBOTICE, SENTE, SOMBORA, ZRENJANINA, ZAJEČARA, ČAČKA, ŠAPCA, ŠIDA, NOVOG PAZARA, STARE PAZOVE, SRPSKE CRNJE, APATINA, STANIŠIĆA, SREMSKIH KARLOVACA, INĐIJE, BAČKOG JARKA, VRANIĆA, DEBELJAČE, SAMOŠA, PRIBOJA, OĐAKA, MILUTOVCA, ČAJETINE, GLOŽANA,VRŠCA, KUCURA,  KIKINDE, ARILJA, SIĆEVA.

Sa velikim zadovoljstvom vas obavestavamo da su pobednici ovogodišnjeg takmičenja:

1. PRVOPLASIRANI: PAVLE IGNJATOVIĆ, BEOGRAD, OŠ STEVAN DUKIĆ VII/1, NASTAVNIK DARINA POLJAK
  2. DRUGOPLASIRANI: ANDREJ ZORIĆ, BAČKI JARAK, OŠ SLAVKO RODIĆ VIII/3 NASTAVNIK ZORICA MARINKOVIĆ
  3. TREĆEPLASIRANI : VLADIMIR VUČIĆEVIĆ, BEOGRAD, OŠ KARAĐORĐE VIII/2, NASTAVNIK LJUBICA MARKOVIĆ

Čestitamo učenicima na plasmanu, kao i njihovim nastavnicima – mentorima! Čestitamo i svim učenicima na učešću u kvizu i nastavnicima na podršci!

Udruženje banaka Srbije će u predstojećem periodu nagraditi tri prvoplasirana učenika i njihove nastavnike – mentore.

Dva prvoplasirana učenika učestvovaće u finalu Evropskog kviza novca koje će se održati onlajn 10. maja 2022. godine sa početkom u 11 časova u organizaciji Evropske bankarske federacije iz Brisela.