Generalni sekretar UBS na Srpskim danima osiguranja

Kategorija: Vesti 30. novembar 2023

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Marina Papadakis, učestvovala je na Srpskim danima osiguranja. Tom prilikom najavila je da će inicirati formiranje radnog tela koje će činiti predstavnici bankarskog sektora i sektora osiguranja, a čime će se unaprediti međusektorska saradnja.

Papadakis je ocenila da sinergija ova dva sektora može da bude daleko intenzivnija nego što je sada. Postoji prostor da se tržištu ponude novi proizvodi, kao i da se iskoriste kapaciteti FIN CSIRT-a, u korist oba sektora, ali, pre svega, u korist korisnika usluga, kako banaka, tako i osiguravajućih kuća.

Generalni sekretar iskoristila je ovu priliku da pozove predstavnike osiguravajućih kuća na Bankarski samit koji Udruženje banaka organizuje u Sava Centru 5. decembra, uoči proslave 102 godine rada. Bankarski samit 2023 biće još jedna prilika da se na viši nivo podigne bankarski sektor, ali i saradnja banaka i finansijskog sektora u celom regionu.