Udruženje banaka Srbije i Beogradska bankarska akademija su potpisali Ugovor o suizdavaštvu časopisa „Bankarstvo“

Kategorija: 19. decembar 2023

Udruženje banaka Srbije i Beogradska bankarska akademija – Fakultet za bankarstvo, osiguranje i finansije, potpisali su Ugovor o suizdavaštvu stručnog časopisa „Bankarstvo“ koji bez prekida izlazi još od 1971. godine.

„Bankarstvo“ se od 2012. godine nalazi na listi naučnih časopisa koju formira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i to u kategoriji časopisa od nacionalnog značaja. Časopis pruža značajnu podršku u radu, informisanju i stručnom usavršavanju zaposlenih u finansijskom sektoru i svih javnih i privatnih institucija koje sa ovim sektorom sarađuju.

„Iza duge tradicije Bankarstva stoji veliko znanje stručnjaka iz Udruženja banaka, ali i drugih ustanova. Saradnjom sa Beogradskom bankarskom akademijom ovaj eminentni časopis postaje još važniji izvor za sve naše kolege u bankama, osiguravajućim kućama i drugim subjektima finansijskog sektora. Za nas u Udruženju ovo je posebno važno, jer je naše strateško opredeljenje da radimo na edukaciji i klijenata banaka, i zaposlenih u bankarskom sektoru“, izjavila je Marina Papadakis, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.