Gimnazijalke iz Beograda najbolje u Evropskom kvizu novca

Kategorija: Edukacija 25. mart 2024

Tijana Šobota, učenica gimnazije “Mihailo Petrović Alas” u Beogradu, pobednica je Evropskog kviza novca u Srbiji za 2024. godinu.

Drugo i treće mesto osvojile su učenice iste škole Lilita Milčić i Petra Lojanica.

Evropski kviz novca je takmičenje za decu uzrasta od 13 do 15 godina u poznavanju finansijskih pojmova i osnova upravljanja novcem. Tradicionalno ga organizuje Udruženje banaka Srbije, u sklopu obeležavanja Evropske nedelje novca.

Najboljim učenicima i njihovim profesorima biće uručene prigodne nagrade i poklon-vaučeri, a poslednji korak čeka ih u Briselu, gde će dve najuspešnije takmičarke učestvovati u finalu Evropskog kviza novca i predstavljati Srbiju takmičeći se sa timovima iz 30 evropskih zemalja..

“Finansijska edukacija stanovništva počinje od ranog uzrasta. Zato je Udruženje banaka stavilo fokus na motivisanje mladih da se edukuje o pitanjima ekonomije i upravljanaj svojim finansijama”, kaže Marina Papadakis, generalni sekretar UBS. “Finansijski pismeni đaci sutra će postati ekonomski odgovorni ljudi, koji donose dobre odluke u ličnom i poslovnom svetu. Na taj način gradimo osnove za stvaranje boljeg i uspešnijeg društva za sve nas.”

Vrh strane
Vrh strane