Zahvalnica Udruženju banaka za podršku obrazovanju

Kategorija: Edukacija 8. novembar 2019

Zajednica ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola Srbije nagradila je zahvalnicama Udruženje banaka Srbije, za podršku koje Udruženje daje radu ovih škola i edukaciji budućih kadrova u brojnim zanimanjima za koja se učenici u njima obrazuju.

Na IX skupštini zajednice ovih škola, koja je upravo održana u Valjevu, saopšteno je da su Zahvalnice za saradnju i donatorstvo dodeljene Vladimiru Vasiću, generalnom sekretaru UBS i dr Slađani Sredojević, specijalnom savetniku za međunarodnu saradnju, finansijska tržišta i obrazovanje UBS. Skupština je okupila direktore više od 50 škola iz ovoj oblasti.

„Udruženje banaka Srbije na mnogo načina je pomagalo i u budućnosti želi da pomaže obrazovanje naših mladih ljudi“, rekla je Vesna Obradović, stručni saradnik za međunarodnu saradnju, koja je u ime UBS prisustvovala Skupštini Zajednice. „Sponzori smo ove Zajednice i tu saradnju želimo da proširimo. Sem toga, jedan smo od osnivača Fondacije za studije nauka i umetnosti, preko koje ćemo u budućnosti stipendirati najbolje učenike, odnosno studente. U cilju razvoja finansijske pismenosti kod mladih, mi organizujemo i Evropski kviz novca, koji nailazi na sve veće interesovanje škola, đaka i nastavnika.“

Udruženje banaka Srbije, koje radi na razvoju bankarskog sistema u našoj zemlji, među svojim osnovnim zadacima ima i stručnu edukaciju u bankarskom sektoru, kao i unapređenje finansijske pismenosti građana.

Vrh strane
Vrh strane