Incoterms 2020 u Udruženju banaka Srbije

Kategorija: Edukacija 10. februar 2020

Dvodnevni napredni seminar pod nazivom „Međunarodno finansiranje trgovine“ održan je 6-7. februara 2020. godine u organizaciji Udruženja banaka Srbije. Ovaj seminar, namenjen bankarskim stručnjacima, ali i uvoznicima, izvoznicima, špediterima i advokatima, pružio je učesnicima detaljan osvrt na najnovije izdanje Incoterms 2020, uz pregled svetskih aktuelnosti i praksi iz oblasti akreditiva i garancija.

Međunarodno priznati predavač, Pavel Andrle, sekretar Bankarske komisije Međunarodne privredne komore u Češkoj, obradio je, pored nove revizije pravila MPK za međunarodnu trgovinu, i primenu UCP 600 i ISBP 754, dokumentarne akreditive, proces ispitivanja dokumentacije, bankarske garancije i primenu URDG 758 u praksi.

Prvi dan seminara bavio se isključivo temeljnijom analizom novih Incoterms pravila za tekuću godinu, dok je program radionice za drugi dan ostavio više prostora za diskusije, primere iz prakse i studije slučaja.