Udruženje banaka Srbije najavljuje seriju međunarodnih vebinara

Kategorija: Edukacija 23. april 2020

Reagujući na aktuelnu situaciju izazvanu COVID-19 epidemijom, Udruženje banaka Srbije je u proteklom periodu pratilo dešavanja širom sveta, pružalo podršku drugima, učestvovalo u raznim inicijativama usmerenim ka oporavku privrede. Veoma brzo Udruženje se potpuno oslonilo na upotrebu novih tehnologija u svom poslovanju. Tako smo i tokom vanrednog stanja uspeli da putem Kahoot! onlajn platforme realizujemo planirano onlajn takmičenje na nacionalnom nivou namenjeno mladima.

Sa porukom korisnicima da ostanu kod kuće, ali i motivisani željom da prateći aktuelnosti konstantno radimo na sebi i razmenjujemo iskustva, od sledeće nedelje počećemo sa organizovanjem besplatnih vebinara – video konferencija koje se održavaju putem interneta u realnom vremenu. Zahvaljujući razgranatoj mreži svojih članica, kao i partnerstava, Udruženje će ove događaje organizovati samostalno i u saradnji sa drugim partnerima – relevantnim institucijama iz zemlje, regiona i sveta.

Zadovoljstvo nam je da najavimo da će se prva od planiranih veb konferencija održati 28. aprila 2020. godine od 14:00 do 15:30h sa temom „Najbolje prakse – tehnologije, načini i potencijal e-učenja“. Vebinar organizujemo u saradnji sa Frankfurtskom školom za finansije i menadžment, Frankfurt i Evropskom bankarskom trening mrežom, Brisel (radni jezik je engleski). Cilj je razmena iskustva, dobre prakse, ali i sagledavanje najnovijih pristupa koji se koriste kod e-learning formata. Vebinar je koncipiran tako da je prvenstveno namenjen zaposlenima u bankarskom odnosno sektoru finansijskih usluga. Za više informacija o vebinaru, kao i da biste dobili pristupni link, molimo Vas da najkasnije do 27. aprila u 15pošaljete mejl na adresu: sladjana.sredojevic@ubs-asb.com.

Druga međunarodna veb konferencija održaće se 5. maja 2020. godine sa temom „Najbolje prakse – tehnologije digitalnih i onlajn ispita“, dok će treća međunarodna veb konferencija pod nazivom „Održivost finansijskih odluka i finansijska pismenost u turbulentnim okolnostima“ biti održana 26. maja 2020. godine.

U narednom periodu, nastavićemo sa organizacijom i objavom poziva i za druge veb konferencije, vebinare i ostale elektronske formate čiji je cilj razmena iskustva, stručna diskusija, pružanje novih informacija, lična edukacija, ali i otvaranje novih dimenzija za dalja istraživanja. Pozivi će biti redovno objavljivani na našem vebsajtu.