Učenici iz 28 zemalja u onlajn finalu Evropskog kviza novca

Kategorija: Edukacija 17. jun 2020

Ni vanredne okolnosti koje su zadesile čitav svet nisu sprečile ovogodišnji, treći po redu, Evropski kviz novca da okupi učenike uzrasta 13-15 godina iz 28 zemalja Evrope. Umesto druženja u Briselu, oni su se ovoga puta u prilagođenom onlajn formatu zabavili, ali i pokazali zavidno poznavanje finansijskih koncepata i pojmova.

Naime, nakon što su u prvom krugu održana 22 nacionalna takmičenja na lokalnim jezicima, jučerašnje finale Evropskog kviza novca 2020 organizovano je putem onlajn strima, a sam kviz odigran je na učenicima već poznatoj platformi Kahoot!. U finalu EKN Srbiju su predstavljali pobednici nacionalnog takmičenja, Ana Mandić, O.Š. „Duško Radović“ iz Beograda i Simeon Čonjagić, Srednja ekonomska škola „Stana Milanović“ iz Šapca, uz podršku i bodrenje svojih nastavnika, ali i predstavnika Udruženja banaka Srbije, koji su učenicima, mentorima i školama tom prilikom uručili zahvalnice.

Evropski kviz novca, koji je 2018. godine osmislila i pokrenula Evropska bankarska federacija iz Brisela zajedno sa svojim članicama, bankarskim udruženjima širom Evrope, ima za cilj promociju finansijske edukacije i finansijskog opismenjavanja mladih, čiji značaj poslednjih godina prepoznaje sve više institucija.

Kako je sve izgledalo, možete pogledati u našoj galeriji, a dostupan je i snimak celog finala.

Finale EKN 2020