Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ generalnom sekretaru UBS, Vladimiru Vasiću

Kategorija: Saopštenje 10. septembar 2020

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za doprinos digitalizaciji bankarskog sektora danas je u prostorijama Privredne komore uručeno Vladimiru Vasiću, generalnom sekretaru Udruženja banaka Srbije. Priznanje se u sklopu projekta „Put ka vrhu“ već dvadeset godina dodeljuje uspešnim pojedincima i kolektivima, u realizaciji kompanije Media Invent, Javnog servisa Radio-Televizije Vojvodine i Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Vladimir Vasić, koji Udruženje vodi od početka 2019. godine, dao je veliki doprinos unapređenju bankarskog sektora u Srbiji, promociji digitalizacije u bankarstvu i novih usluga za građane i privredu. Odigrao je važnu ulogu u rešavanju dugogodišnjeg problema kredita indeksiranih u švajcarskim francima. Tokom vanredne situacije i krize izazvane Covidom-19, Udruženje banaka je, sa Vasićem na čelu, bilo jedna od najaktivnijih institucija u pružanju podrške građanima i privredi, kroz informisanje o usvojenim merama, izmenjenim režimima rada banaka, moratorijumu na obaveze i garantnoj šemi.

„Prihvatam ovo priznanje kao ocenu rada Udruženja banaka Srbije, važne institucije koja iduće godine slavi 100 godina postojanja. Takođe i kao priznanje celom timu UBS, bez koga dobri rezultati ne bi bili mogući. Naša misija je da unapređujemo bankarski sistem Srbije i da podižemo finansijsku pismenost građana i to će biti ključne aktivnosti Udruženja u godini u kojoj slavimo veliki jubilej“, rekao je Vasić na svečanoj dodeli, povodom uručene nagrade.

Vrh strane
Vrh strane