Preko 250 učesnika na Nedelji komplajans funkcije u bankama

Kategorija: Aktivnosti 7. oktobar 2020

Nedavno završeni virtuelni događaj Nedelja komplajans funkcije u bankama 2020 uspešno je nastavio 15 godina dugu tradiciju ovog savetovanja u organizaciji Udruženja banaka Srbije. Više od 250 učesnika imalo je prilike da prati 9  izlaganja/panela vodećih eksperata iz zemlje i Evrope.

Ovoga puta osvrnuli smo se na metriku i metodološki aspekt procene rizika usklađenosti poslovanja, na to kako stvoriti bazu klijenata uz pomoć postojanog komplajansa, te kakva su nam iskustva sa onlajn onbordingom. Nismo zaobišli ni tipologije i studije slučaja pranja novca u godini za nama i podelili smo sa učesnicima nepristrasno viđenje primene aktuelnih odredbi Zakona o sprečavanju pranja novca. Razgovarali smo o prvoj godini primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i pokušali da odgovorimo na pitanje da li Big Data i GDPR uopšte idu zajedno. Takođe smo se bavili time šta nas čeka vezano za FATCA sporazum, kao i koji su naredni koraci u njegovoj implementaciji.

Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su nas pratili tokom cele nedelje, kao i sponzorima ovog događaja, kompanijama Asseco, Bisnode i ChipCard.

Snimke sesija sponzora sa Nedelje komplajans funkcije u bankama 2020 možete pogledati na linkovima u nastavku:

Ponedeljak, 28.09.2020. - ChipCard
Utorak, 29.09.2020. - Asseco SEE
Sreda, 30.09.2020. - Bisnode
Vrh strane
Vrh strane