Intervju generalnog sekretara UBS u 50. broju časopisa Bankar

Kategorija: Vesti 16. oktobar 2020

„Bankarski sektor prolazi kroz buran period. Kad se u jednom trenutku preklope efekti pandemije, ekonomska kriza izazvana COVID-om 19 i ubrzana digitalizacija finansijskih usluga, dobijemo vreme velikih izazova i ubrzanih promena u bankarskom biznisu. Srbija u ovome nije izuzetak i može se reći da deli sudbinu naših kolega u regionu, pa i šire.“

Ovako generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Vladimir Vasić, počinje svoj intervju za jubilarni 50. broj časopisa Bankar u izdanju Udruženja banaka Crne Gore. Pruživši osvrt na vanredne okolnosti sa kojima smo svi suočeni i njihov efekat na rad bankarskog sektora u Srbiji, on je podvukao da su banke u potpunosti adekvatno odgovorile na kriznu, do juče nezamislivu, situaciju. “Kroz dve faze moratorijuma, kroz garantnu kreditnu šemu, kroz organizaciju rada prema potrebama građana, penzionera, privrede – bankarski sektor je dao veliki doprinos amortizaciji prvog talasa krize koju je izazvao COVID-19“, izjavio je Vladimir Vasić.

Intervju u celosti možete pročitati ovde.