Fondacija za studije nauka i umetnosti

Udruženje banaka Srbije jedan je od osnivača Fondacije za studije nauka i umetnosti, koju je još 1996. godine formiralo zajedno sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti i Narodnom bankom Srbije, sa ciljem da obezbeđuje uslove za obrazovanje mladih i izuzetno talentovanih studenata i učenika i njihovo osposobljavanje za stvaralački rad u nauci i umetnosti.

Fondacija obezbeđuje stipendije za studente osnovnih i postdiplomskih studija, a izuzetno i za naročito nadarene učenike srednjih škola. Pribavlja i materijalna sredstva za posebne namene, kao što su školarine za kurseve stranih jezika, za kurseve za rad na računarima, za nabavku računara, muzičkih instrumenata i slično.

Fondacija za studije nauka i umetnosti jednom godišnje objavljuje javni poziv za učešće na konkursu za dodelu stipendije. Odluku o dodeli pomoći donosi Upravni odbor Fondacije prema Statutom propisanoj proceduri.

Tokom skoro četvrt veka postojanja, Fondacija je svojim stipendijama podržala preko 80 izuzetno uspešnih studenata, za školovanje u najrazličitijim oblastima nauka i umetnosti: u ekonomiji, elektrotehnici, teologiji, filologiji, medicini, itd.

Udruženje banaka Srbije duboko veruje da talenat mladih ljudi, studenata i srednjoškolaca treba podržati na pravi način i taj društveno korisni cilj realizuje kroz ovu Fondaciju.

Vrh strane
Vrh strane