Upozorenje građanima: ne šaljite lične podatke putem SMS-a

Kategorija: Vesti 26. mart 2020

Udruženje banaka Srbije želi da upozori građane da se, u situaciji u kojoj se svi borimo da normalno funkcioniše život u Srbiji, uključujući i finansijske usluge, pojavljuju i oni koji ovo stanje pokušavaju da iskoriste za prevaru.

Naime, jedan broj građana dobio je SMS poruku u kojoj se od njih, kao klijenata banke, traže lični podaci: broj platne kartice, PIN, JBMG i slično. Skrećemo pažnju da je reč o prevari, odnosno takozvanoj fišing kampanji.

Banke će u kontekstu isplate penzija svakako kontaktirati klijente, što može da podrazumeva i komunikaciju putem SMS poruka. Ali u toj komunikaciji banke nikada neće tražiti pomenute lične podatke, kao što su broj platne kartice ili PIN kod.

Molimo građane da obrate pažnju, da pre svega provere ko je pošiljalac poruke, a da u svakom slučaju čuvaju pažljivo svoje lične podatke, kao što je i do sada bila praksa u poslovanju sa bankama.

Ukoliko posumnjate da ste bili žrtva prevare ili želite da proverite verodostojnost poruke kontaktirajte vašu banku putem telefona.

Za više informacija o bezbednosti u poslovanju sa bankama možete pogledati deo sajta posvećen bezbednosti bankarskih klijenata.

Vrh strane
Vrh strane